Drömmer om att resa

Alla bär vi på drömmar, inte sant? Inte sällan är resor till fjärran länder en central punkt i drömmarna och vi som lever idag får väl tacka vår lyckliga stjärna att vi är födda just nu. Förr var det bara verkliga äventyrare och sjömän som fick chansen att se sig om i världen och de allra flesta lämnade knappt sin socken under en hel livstid. Tänk så exotiskt landsbygden tedde sig för en stadsbo för 100 år sedan, och ännu mer vice versa!

Exotiska länder

Idag är det oftast djungler och farliga djur man tänker på när man talar om något som ska kännas exotiskt. Alternativt kanske någon variant av polarexpedition (men det är inget som direkt lockar just mig). Jag längtar alltid till sol, bad, fest och kultur – helst allt i ett. Föremålet för mina resedrömmar för tillfället är Brasilien och allra helst under karnevalen.

Drömresan: Brasilien

Resor till Brasilien är kanske det jag googlar allra mest på just nu och jag funderar nästan non-stop på när jag ska lyckas få in den här resan… Det kostar ju en del pengar och man vill vara lite förberedd när man reser så långt. Vad kostar allt? Vad ska man satsa på att uppleva? Var ska man bo? Osv… Jag tror att jag kommer att resa med en erfaren researrangör den dagen jag åker till Brasilien – jag vill ju inte missa något!

Vart drömmer du om att resa?