Pengarna direkt

Har du hört talas om fakturaköp? Det låter lite meta, det kan jag hålla med om… men det finns faktiskt tjänster som går ut på att erbjuda företagare uppköp av deras fakturor. Är man inte företagare själv så kanske hela detta inlägg känns en aning inaktuellt för en att läsa, men jag tycker att denna tjänst låter så himla smart, så jag vill att folk ska känna till att den existerar.

Likviditet

Många företagare sliter med att få pengarna att rulla, likviditeten är ofta på gränsen. Varför är det så? En av anledningarna är att det tar så lång tid att få betalt för det man säljer/erbjuder. Från det att man utfärdar en faktura så tar det upp till 30 dagar innan man får in sina pengar. Dessutom finns det kunder som inte betalar i tid och då får man skicka påminnelser och krav och gud vet allt – det kan ta månader att få betalt för sina fakturor! Är ens verksamhet liten så är det tungt att ha det så.

Betalt inom ett par dagar

Genom att sälja fakturor till en firma som till exempel invoice.se så får man betalt för sin faktura inom loppet av ett par dagar, OCH man slipper oroa sig för påminnelser och indrivning för det ansvaret följer med i försäljningen av fakturan.

Själv driver jag inte något företag, men jag funderar på att en dag göra det och då tror jag att jag kommer att utnyttja dessa tjänster.