Roligaste träningsformen

Den bästa träningen är den som blir av, säger man ju, och det är så logiskt som något kan bli. Medan det är lätt hänt att man sitter framför datorn i timtal och googleresearchar hur man får mest ut av sin träning så är det förstås det tiden man spenderar från datorn och i träningskläderna som ens räknas. Motsägelsefullt, men bra att göra sig medveten om. För att träning ska bli av så måste man känna sig motiverad och viktnedgång som enda motivation är förrädisk, för när man är trött eller har ett stort socker sug så lockar oftare soffan med sina mjuka kuddar och sin inbjudande chokladkaka än ett kallt löpspår.

Skidåkning

Man måste hitta mer motivation än viktnedgång och det bästa man kan göra, har jag insett, är att bjuda sig själv på träning som är kul – så att man vill ta sig ut även när man är trött och sockersugen. Min favoritträning är skidåkning och det slår allt annat med hästlängder. Bodde jag längre norrut hade det varit min främsta träningsaktivitet, men som Stockholmsbo blir det dyrt att hålla på med skidträning hela tiden – även om jag är frekvent besökare av Hammarbybacken. När jag har möjlighet åker jag gärna på skidsemester – Freeride är förresten en suverän sajt för alla fellow skidälskare där ute!

Cykling

Utöver skidåkning så är jag ganska förtjust i cykling så det gör jag mycket om somrarna. Jag försöker också cykla så mycket jag kan i vardagen, istället för att ta bilen.