Energi av städning?

Jag har anlitat en städfirma i Stockholm som kommer hem och städar hos oss en gång i veckan. Företaget heter alltså Städenergi vilket är en sammanslagning av två olika ord: städning och energi. För mig går det inte att få ihop dessa ord till ett mer än just bara verbalt, för när jag själv ska städa så har jag antingen ingen energi från första början och om det skulle finnas någon så tar den slut på två millisekunder när jag väl börjar städa. Finns det något mer själadödande än just städning?

Jag tycker givetvis om att ha rent och fint runt omkring mig, precis som alla normala människor, men städning är så tidskrävande, tråkigt och frustrerande (eftersom det man just städat snart är smutsigt eller rörigt igen). Det tar kol på ens hopp om ett lyckligt liv!

Sagan började med en storstädning…

Så föll det sig som så att jag anlitade Städenergi en gång för hjälp med en storstädning i Stockholm. Jag behövde göra ett rejält ryck hemma och orkade inte ta tag i det själv. Jag tänkte att om det är någon gång jag gärna hade betalat för städhjälp så var det nu. Sagt och gjort – jag hittade Städenergi. Jag vet inte varför jag valde just dem, men det är inte omöjligt att namnet tilltalade mig. Tänk om det finns folk som får energi av att städa…! Fascinerande. Efter den exceptionella storstädningen så var jag såld – klart de skulle komma varje vecka, kosta vad det kosta ville! Jag är fortfarande förvånad över hur billigt det ändå är, med tanke på vad jag själv slipper tack vare dem.